nederlands english francais deutsch
Bijbehorende regio
Sud Ouest
Bijbehorende druiven
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Malbec
Merlot
Pécharmant
Pécharmant Lang werd dit gebied ‘de Saint-Emilion van de Bergeracois’ genoemd. Deze kleine streek die ligt in het noorden van de Bergerac produceert karakter-wijnen, dankzij zijn bodem, zijn ligging enzijn lage rendementen.
Deze wijnen zijn geconcentreerd, rijk en kunnen bewaard worden. De maceratie kan vrij lang zijn en zorgt voor traditionele, tanninerijke wijnen, die ook meer flexibele wijnen kunnen opleveren, die meer de modernere smaak tegemoet komen.


Oppervlakte: 366 hectares
Alleen wijnen uit de communes Creysse, Lembras, Bergerac and Saint Sauveur en van percelen die goedgekeurd zijn door de INAO.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot noir, Côt of Malbec. Drie van hen moeten aanwezig zijn in de wijnen.
4000 ha minimal per wijngaard
Rendement: 45 hl/ha max.
De wijn moet minstens een jaar liggen voor hij op de markt gebracht mag worden.

Klei- silicium met variabele hoeveelheden zand en klei. Deze bodems liggen op een klei die geen vocht doorlaat, genaamd « tran », één van de karakteristieken van deze appellation.

Maritiem klimaat met door de afstand van de oceaan meer extreme weertypes. Warmere zomers en koudere winters dan dichter aan zee.