nederlands english francais deutsch
Bijbehorende regio
Bordeaux
Bijbehorende druiven
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Côtes de Castillon
Côtes de Castillon


Côtes de Castillon is een appellatie die thans erg populair wordt als proeftuin van de grote en bekende wijnmakers in de Saint-Emilion. De kwaliteit was al hoog, en wordt hiermee steeds beter, en dat tegen een beduidend lagere prijs dan de Saint-Emillions.


-Oppervlakte: 9.045 ha.
-Alleen wijnen van de gedefinieerde percelen in de gemeentes Belves de Castillon, Castillon la Bataille, Saint Magne de Castillon, Gardegan et Tourtirac, Monbadon, Saint Genès de Castillon, Saint Philippe d'Aiguille, Sainte Colombe, Les Salles.
-Alleen rode wijn.
-Druivensoorten rode wijn: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc.
-Max. productie 40 hl. per ha. voor rode wijn.

Kalkrijke zandgrond met klei.
Kalksteen Klei Zand

KLIK HIER: het aktuele weer in Bordeaux <

Côtes de Castillon heeft een maritiem klimaat, veroorzaakt door de Atlantische oceaan. De warme Golf Stroom en de Gironde fungeren als warmte-regulator en temperen het klimaat. Dit zorgt voor milde winters, warme zomers, en een lange, zonnige herfst. Het klimaat van Côtes de Castillon is echter meer continentaal met een grotere variatie in temperatuur overdag en minder regen in zomer en winter.
Tot grote zorg van de wijnboer beginnen de oogst-tijd en het regenseizoen ongeveer tegelijkertijd. Als de regen vroeg is, zullen niet alle druiven rijp zijn. Als de regen laat komt , tijdens de oogst, kunnen de druiven verliezen aan concentratie. Statistici hebben opgemerkt dat, vanuit oogpunt van het klimaat, er elke tien jaar een patroon is van drie goede jaren, drie slechte jaren, en vier gemiddelde jaren. Soms wordt de normaal gesproken milde regio ruw herinnerd aan haar noordelijke ligging. In Februari 1956 was er een strenge vorstperiode met temperaturen onder -18º C (0F). Ook sluimert er altijd de angst dat de Saint de Glace de juist uitgekomen wijnstokken beschadigt in de eerste weken van Mei. Zoals in 1991.
Atlantische oceaan Lange herfsten Milde winters